Algemeen Specialisten Informatie Routebeschrijving Contact

Specialisten Expertise Centrum

Zandbergsweg 111

6432 CC Hoensbroek

Postbus 88

6430 AB Hoensbroek

T: 06-21107221

@: info@specialistenexpertisecentrum.nl

Dr. H.W.M. Anten (geboren 1943)

 

Medicijnstudie: Amsterdam en Rotterdam. Artsexamen in 1970. Opleiding tot zenuwarts (Weverziekenhuis, Heerlen: neurologie en neurofysiologie, en Academisch Ziekenhuis St. Radboud, Nijmegen: psychiatrie).

 

Functies: Neurofysioloog, Maaslandziekenhuis, Sittard en later neuroloog en opleider neurologie, Maaslandziekenhuis, Sittard.

 

Promoveerde in 1989 op het onderwerp: “De neurologie van het urogenitaal-stelsel”. Heeft speciale interesse en expertise op het gebied van multipele sclerose, de neurologie van het urogenitaal-stelsel en de neurologie van het perifere zenuwstelsel.

 

Hield diverse voordrachten en publiceerde verschillende artikelen over o.a.: epilepsie, multipele sclerose, het cerebrovasculaire accident en het carpale tunnelsyndroom.

 

Naast diverse staffuncties, vervult hij al gedurende meerdere jaren adviseurs-, en bestuursfuncties bij de torticollispatientenvereniging, de Charcot foundation, de werkgroep spierziekte Zuid-Limburg en de landelijke werkgroep multipele sclerose educatie.

Is hoofdredacteur van het neurologisch tijdschrift “Health Direct”.

 

Heeft uitgebreide ervaring met expertises en is als zodanig al vele jaren deskundige bij de Arrondissementsrechtbank, sector Bestuursrecht.

 

Publicaties